Wie is Bas?

Bas van der Werf
Bas van der Werf

Toen ik nog als sportmasseur werkte zag ik al veel klanten met chronische of onbegrepen pijnklachten. Het frustreerde mij enorm dat ik als sportmasseur over onvoldoende kennis en vaardigheden beschikte om deze mensen effectief en structureel van hun pijnklachten en bewegingsbeperking af te helpen. Ik hoor dagelijks van klanten dat ze zich in de reguliere zorg /fysiotherapie vaak onvoldoende geholpen voelen. Daarom heb ik besloten om verder te leren.

Inmiddels ben ik gecertificeerd triggerpoint therapeut en fascial release specialist (bindweefsel specialist). Al sinds 2018 ben ik in opleiding bij het toonaangevende Amerikaanse opleidingsinstituut “Anatomy Trains“.
Deze opleiding wordt gelukkig voor mij ook in Nederland aangeboden door Incitus. Tijdens de verschillende modules van deze opleiding (voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten die anders durven te denken), maak ik kennis met de allernieuwste inzichten en technieken op het gebied van “fascial release“. Hierdoor wordt ik steeds effectiever in het behandelen van zowel de symptomen als ook de oorzaak van de pijnklachten van mijn cliënten. Zelfs bij chronische pijnklachten waarvoor mijn clienten vaak al langdurig onder behandeling van een of meerdere therapeuten stonden. Sommige van deze mensen hadden zelfs te horen gekregen dat ze uitbehandeld waren. Denk bijvoorbeeld aan klachten als een “frozen shoulder”.

Als gediplomeerd verpleegkundige ( 10 jaar AMC (traumatologie, gynaecologie, verloskunde etc.) en het Crisiscentrum Amsterdam) heb ik veel kennis en klinische ervaring op het gebied van ziektes, anatomie en fysiologie.
Daarnaast ben ik ook gediplomeerd “Newfield Network” life-coach (Volgens Harvard University USA is “Newfield Network” een van de drie beste coaching-instituten in de wereld).

Zoals sommige van mijn klanten zeggen; “je hebt masseurs, fysiotherapeuten, psychologen en je hebt Bas.

Ik heb ruim 10 jaar als verpleegkundige gewerkt in het AMC onder andere op de afdelingen gynaecologie, verloskunde en traumatologie. Ik heb ook als psychiatrisch verpleegkundige gewerkt in het Crisiscentrum in Amsterdam.

Ik heb vervolgens mijn carrière voortgezet in de farmaceutische industrie en heb uiteindelijk leiding gegeven aan medisch specialisten in 24 landen.  Toen ik er na ruim 10 jaar achter kwam dat mijn werk me veel meer kostte dan dat het me opleverde, heb ik het roer omgegooid.

Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en een leuke hond. Ik ben zeer nieuwsgierig en leergierig en ben me continu aan het bijscholen om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Ik ben aangesloten bij het NIBIG (Het Nederlands Instituut voor Bevordering van de Integrale Gezondheidszorg).

Gepland:

Incitus – Anatomy Trains Structural Essentials – Head, Neck & Jaw (uitgesteld vanwege corona)
Incitus
– Anatomy Trains Structural Strategies – Anatomy Trains Structural Strategies (uitgesteld vanwege corona)

Afgerond:

Incitus – Anatomy Trains Structural Essentials – Shoulders and Arms
Incitus – Anatomy Trains Structural Essentials – Tensegrity Spine
Incitus – Anatomy Trains Structural Essentials – Abdomen Breath & Chest
Incitus – Anatomy Trains Structural Essentials – Fans of the Hip
Incitus – Anatomy Trains Structural Essentials – Arches and Legs
Incitus – Anatomy Trains – Body Reading 101/102
Incitus – Anatomy Trains – Structure & Function
Symposium: Myofasciale Therapie – David Lesondak
Lecture: Fascinating Fascia – Robert Schleip
Opleiding Triggerpoint Coach
MYOS – Bindweefselmassage
MYOS – Fibromyalgie/CVS; massage en therapie
MYOS – Lage rugklachten; massage en therapie
MYOS – Nek en schouderklachten; massage en therapie
NESM – Sportmassage & Sportverzorging
Borst- en Buikmassage
Gezicht- en Hoofdmassage
Full body wellness massage
Ontspanning massage

Daarnaast is het handig dat ik ook Coach ben. Ik kan je daarmee ook helpen op mentaal en emotioneel vlak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress, burn-out klachten, negatief zelfbeeld, relatieproblemen etc. Ik heb mijn opleiding gedaan bij Newfield Network (Dit is een van de oudste coaching-instituten ter wereld).

Geïnteresseerd? Maak direct een afspraak

Hartelijke groet,

Bas

SOCIAL

OPENINGSTIJDEN

Maandag | 08:30 – 20:00
Dinsdag | 12:00 – 20:00
Woensdag | 08:30 – 17:00
Donderdag | 12:00 – 20:00
Vrijdag | 08:30 – 17:30
Zaterdag | Gesloten
Zondag | Gesloten

CONTACT

Houtbaai 14, Purmerend
bas@massagepraktijkbas.nl
0623509924 (WhatsApp, Telegram, Signal)