Massage behandelingen


Algemeen

Welke massage behandeling je ook kiest, alle massages worden volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Hierbij zal ik optimaal gebruik maken van al mijn kennis en vaardigheden. Heb je speciale wensen of klachten waar niemand je tot nu mee heeft kunnen helpen dan is de kans groot dat je bij mij aan het goede adres bent. De klant is bij mij altijd koning(in).
Wist je trouwens dat het wetenschappelijk bewezen is dat massages een positief effect hebben op je welbevinden, je weerstand en minstens 100 andere dingen?

Kies voor kwaliteit. Kies voor Bas!


Deep tissue massage

Tijdens een deep tissue massage wordt gebruikt van speciale “Fascial Release” grepen en technieken om chronische spierspanning en andere blessures te verhelpen. Hoewel sommige grepen hetzelfde zijn als bij een sportmassage, ze worden langzamer toegepast en er wordt meer druk uitgeoefend op probleemgebieden. Hierbij gebruik ik mijn ellebogen, onderarmen, vingers en knokkels om diepe bindweefsel (fascia)verklevingen op te lossen. Deze fascia verklevingen zijn vaak de oorzaak van je pijn en bewegingsbeperkingen. Zoals onder andere een stijve nek, rugpijn, stramme benen of pijnlijke schouders en heupen.


Buikmassage

Waarom zou je een buikmassage willen? Dit is een intiem en vaak ook gevoelig gebied.
Eigenlijk is het antwoord heel simpel; je buik is de meest centrale deel van je lichaam. Het herbergt de meeste organen, je darmen, vele spieren inclusief de belangrijkste onderrugspier (de psoas) en daarmee is je buik vooral ook de voorkant van je onderrug. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van je Corestability, PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom), endometriose, bekkeninstabiliteit, lage rugpijn etc. Ik heb erg veel ervaring in het behandelen van al deze klachten.

Massage in combinatie met Coaching

Deze combinatie is vooral bedoelt voor klanten die om wat voor reden dan ook vastgelopen zijn in hun leven.
In gesprek zullen we snel tot de kern van je probleem komen, waarbij er ook veel aandacht zal zijn voor onderliggende mentale, en emotionele obstakels.
Eenmaal op de massagetafel gaan we bezig met het losmaken van de spanning en pijn in je lichaam en zal ik je helpen leren om dit patroon los te laten. Best holistisch dus.

Deze sessies zijn onder andere effectief bij verdriet, stress, burn-out klachten, PTSS, trauma’s, negatief zelfbeeld etc.


Zwangerschapsmassage

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap nek- en schouderklachten, bekkeninstabiliteit, vermoeidheid, vochtophoping en ‘bandenpijn’.
Dit type massage is gericht op het verlichten van gewrichts- en spierbelasting, zorgen dat je beter slaap en kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften.
Het kan veilig worden gegeven vanaf de 12e tot 38e week van de zwangerschap.


Ontspanningsmassage (full body wellness)

Een ontspanningsmassage van Bas is een traktatie voor lichaam en geest. Het is een van de oudste en gezondste manieren van ontspannen. Een ontspanningsmassage is dus eigenlijk geen luxe, maar pure noodzaak in deze drukke hectische tijden. Het is belangrijk dat je je regelmatig laat masseren om je accu weer op te laden. Je zal je na iedere massage weer als herboren voelen. Geef je over en stap volledig ontspannen van tafel, je verdient het.


Cellulite (o.a. deep-tissue massage en cupping)

Een cellulite behandeling is vooral bedoeld om afvalstoffen uit het onderhuids bindweefsel af te voeren en de hobbelige vetophopingen af te breken (dus om alles weer te laten ‘stromen’). Hierdoor zal je onderhuids bindweefsel (fascia) de kans krijgen om te herstellen. Met als doel een huid zonder ‘bobbels’ die er strakker, steviger en vooral gezonder uitziet.
Het is belangrijk dat je weet dat nog altijd géén enkel type cellulite behandeling echt iets aan de oorzaak kan doen. Het is dus nodig om naast een gezonde levensstijl dit goed bij te houden Denk aan het gebruik van een strippenkaart om het betaalbaar te houden.


Sportmassage

Deze massage is perfect voor mensen die last hebben van chronische spierpijn in de rug, nek en schouders. Sportmassage helpt blessures te voorkomen en is een goede voorbereiding op intensieve training. Het helpt de hersteltijd tussen trainingen te verkorten en de spierflexibiliteit te behouden. Ben je fanatiek sporter, yoga beoefenaar of op een andere manier lichamelijk aan het trainen, je ledematen, spieren en gewrichten krijgen het zwaar te verduren. Met een sportmassage worden je spierknopen en je spierpijn effectief aangepakt en komt je lichaam volledig tot rust.


Massage bij kanker

Tijdens ons intakegesprek krijg je alle gelegenheid om jouw specifieke situatie en behoeften uit te leggen. Ik zal vervolgens mijn uiterste best doen om jou díe massage te geven die op dat moment het best best bij jouw wensen aansluit. Dit type massage heeft een zeer ontspannend karakter en zal mede gericht zijn op het verlichten van pijnklachten en op het soepel maken van eventuele littekens (operatie). Uiteraard zal er indien gewenst, ook alle ruimte en aandacht zijn voor de psychische – en emotionele aspecten van de ziekte.


CONTACT

Houtbaai 14, 1448SJ Purmerend
bas@massagepraktijkbas.nl
+31 6 23 50 99 24
(ook WhatsApp, Telegram, Signal)

OPENINGSTIJDEN

Maandag | 09:00 – 19:00
Dinsdag | 09:00 – 20:00
Woensdag | 09:00 – 20:00
Donderdag | 09:00 – 15:00
Vrijdag | 09:00 – 16:30
Zaterdag | Gesloten
Zondag | Gesloten